Το Τμήμα Εκμάθησης Σκακιού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησε την λειτουργία του το 2002 με στόχο την προώθηση του πνευματικού αυτού παιχνιδιού – αθλήματος.
Το σκάκι ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, με μεγάλη εκπαιδευτική αξία, θέτει σε διαδικασία την κρίση, τη δημιουργική σκέψη και την αυτοσυγκέντρωση.
Πρόκειται για μια πορεία αυτογνωσίας, που οφελεί κύρια, έστω και αν δεν γίνεται συνειδητά, τα μικρά παιδιά. Στο σκάκι απαιτείται κατάστρωση σχεδίου. Ο παίκτης εμπεδώνει τις έννοιες του στρατηγικού σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της αυτοσυγκέντρωσης, της συνεκτίμησης, της λήψης αποφάσεων για θέματα στα οποία οι παράμετροι μεταβάλλονται συνεχώς με αποτέλεσμα να καταπολεμά την αναποφασιστικότητα και να αναπτύσσει μεθοδικότητα, πειθαρχία, επιμονή και υπομονή. Καλλιεργεί τον αναλυτικό τρόπο σκέψης και τον υγιή ανταγωνισμό.
Έρευνες έδειξαν πως το σκάκι βελτιώνει την απόδοση στα μαθηματικά και στο λόγο.

Το Τμήμα εκμάθησης Σκακιού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου στεγάζεται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Η Φαντασία».
Περισσότερα από 800 παιδιά τα τελευταία χρόνια έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα που γίνονται κάθε Τετάρτη από Οκτώβρη έως τέλος Μαΐου.
Κάθε χρόνο η Κοινωφελής Επιχείρηση πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διοργανώνει τους σκακιστικούς αγώνες οι οποίοι έχουν γίνει θεσμός, επιβραβεύοντας όλους τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 26410-33568 – 6978637124 κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 17.00 – 20.00

Υπεύθυνος τμήματος : Γρηγορόπουλος Μιλτιάδης

 

Σκακιστικοί Αγώνες