Νέα - Ανακοινώσεις

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (πλατεία Δημάδη) η έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη

event

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά (πλατεία Δημάδη) η έκθεση αγιογραφίας της Σπυριδούλας Τσιρώνη με μεγάλη προσέλευση φίλων της αγιογραφικής τέχνης

Η κυρία Τσιρώνη καλωσόρισε τους επισκέπτες ευχαριστώντας τον Δήμο Αγρινίου και τον κο Χρήστο Γαρουφαλή για την πολλαπλή στήριξή του στην οργάνωση της έκθεσης. Στη συνέχεια η Θεολόγος κυρία Ευαγγελία Λύσσαρη έκανε γενική αναφορά στο νόημα της βυζαντινής εικονογραφίας συνδυάζοντάς το με τα έργα της έκθεσης τα οποία όπως ανέφερε,μέσω των χρωμάτων, εκφράζουν ευλάβεια και αρμονία και έχουν απώτερο στόχο την πραγμάτωση της καθαρά πνευματικής αποστολής των μορφών.

Ακολούθησε ξενάγηση από την αγιογράφο προς τους επισκέπτες.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων o Αντιδήμαρχος κ.Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης της ΔΠΑ  Κ.Χρήστος Γαρουφαλής και πολλοί φιλότεχνοι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 12/05/2024.

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα έως Σάββατο: 10:00-13:00 & 18:00-21:00,

Κυριακή:  11:00-13:00, αργίες κλειστά

Βιογραφικό

Η Σπυριδούλα Τσιρώνηγεννήθηκε το 1970 στη Μελβούρνη Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Μετά την ολοκλήρωση των παιδαγωγικών σπουδών της ασχολήθηκε με αυτό που την έλκυε από μικρή ηλικία, τη ζωγραφική. Είναι απόφοιτη της Σχολής Βυζαντινής Σχολής Αγιογραφίας της Ι. Μ. Πειραιώς με ειδικότητα στην Αγιογραφία – Ζωγραφική. Παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στο Εργαστήριο «Κώστας Τσίγκρης» καθώς και σεμινάρια εικαστικού ενδιαφέροντος. Εδώ και 20 χρόνια αγιογραφεί Ιερούς Ναούς σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα αλλά και το εξωτερικό. Έχει διακοσμήσει επαγγελματικούς χώρους με χρήση διαφόρων υλικών ενώ έχει παραδώσει μαθήματα Ζωγραφικής – Αγιογραφίας σε ιδιωτικό χώρο στο Αγρίνιο και στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία».

Από το 2014 μέχρι σήμερα διδάσκει Αγιογραφία στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε ατομικές εκθέσεις στη Γερμανία (2002), στη Σαντορίνη (2006), ενώ συμμετείχε με έργα ζωγραφικής και αγιογραφίαςστην έκθεση «11 φίλοι στην Πάρο» (2009), στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Λευκαδίων (2010) και σε ατομική έκθεση ζωγραφικής – αγιογραφίας (2014) στον πολιτιστικό χώρο «ARTηρία» στη Λευκάδα. Το 2024 παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στο Αγρίνιο με τίτλο «Εν αήχω φωνή» στο κτίριο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς της πόλης.

Show More

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *